Lekke band? Niet Mailen Maar Bellen 023 – 574 60 45

Dinsdag t/m Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag 09:00 – 12:00

Lekke band reparatie

Een lekke band reparatie kan op twee manieren.
 1. Reparatie van binnenuit met een plug/pleister combinatie, de enige juiste en veilige manier!
 2. Van buitenaf met een zogenaamde prop. Dit is echt een noodreparatie!

Een lekke band reparatie met een plug/pleister combi van binnenuit kan, mits goed uitgevoerd, nooit los komen, en dus uit het gerepareerde gat gaan. Daarmee is het dus een hele veilige manier om je band te repareren.

Een ander groot voordeel is dat je de band er af haalt, en je deze ook daadwerkelijk aan de binnenkant kan bekijken op schade. Zo voorkom je dus een mogelijk gevaarlijke situatie als een klapband.

Een lekke band reparatie van buiten af, is een echte nood reparatie! je kunt totaal niet aan de binnenzijde controleren of de band verder beschadigd is. Dus is het een grote gok dat het wel goed zal zijn.

Een klapband is een serieus mogelijk vervolg op een reparatie uitgevoerd met een prop.

Autoband reparatie met combi plug

Waarom een lekke band repareren van binnenuit?

Als er is doorgereden met een te zachte of aflopende band dan is deze aan de binnenzijde (karkas) ook beschadigd en is de stevigheid en veiligheid weg. Dit is niet altijd vanaf de buitenkant goed zichtbaar.

Ook kan de oorzaak van de lekkage (bijv. een spijker) de binnenkant hebben beschadigd, ook dit is niet van buitenaf zichtbaar! Als de binnenkant is beschadigd, dan is de kans op een klapband zeer groot.

TIP! Nooit rijden met een (te)zachte band. De band wordt door het gewicht van de auto onder de velg dubbel gedrukt en hierdoor gaat het karkas echt kapot. Ook niet 100 meter naar een pomp of de garage rijden! dit kost u dan zeker een band.

Hoe lang duurt een lekke band repareren, en moet ik een afspraak maken?

Een goede band reparatie duurt ongeveer een 1/2 uur.
Een lekke band overkomt je en meestal op een vervelend moment een afspraak maken is niet echt nodig maar even telefonisch contact vooraf voorkomt
onnodig wachten.

Hulp nodig? Tijdens openingstijden bel je 023 – 574 60 45

Lekke band reparatie

Indien nodig en mogelijk kom ik naar je toe. In een straal van 3km rond de Mollerusweg 28 kom ik gratis* te hulp (niet op snelwegen), ik verwissel bv het reserve wiel, zodat je zelf naar de Mollerusweg 28 kan rijden, of ik neem de auto mee en breng hem weer terug, zonder extra kosten*.

Boven de 3km en tot de grenzen van Haarlem, betaal je slechts 5 euro*, als je daarna zelf mee rijd, of 10 euro* als ik de auto haal en terug breng.

* Excl. eventuele parkeerkosten.

Wat kost een lekke band repareren?

Een bandreparatie kost € 27,50 Dit is incl. de- en montage van wiel aan auto, nieuw ventiel en balanceren.

Een noodreparatie vanaf € 8,25 voor een los wiel en € 14,55 incl. de- en montage onder de auto.

Mijn vaste klanten krijgen 10% korting

op alle bandenservice tarieven!

Voor een overzicht van alle bandenservice-tarieven kijk je op de tarieven-pagina.

Lekke band reparatie, hoe gaat dat?

 1. De lekkage wordt opgezocht, en gemarkeerd.
 2. De band wordt van de velg gehaald.
 3. De band kan nu van binnen gecontroleerd worden op beschadigingen en of zogenaamde “olifantenhuid” , hier is de band dubbel geknikt door het rijden op een te zachte band, hierdoor is het karkas beschadigd en de band niet meer veilig. Bij wat langer doorrijden is het van buiten al te zien door een donkere rand, heet geworden karkas.
 4. De oorzaak van de lekkage wordt uit de band verwijderd.
 5. Het gaatje wordt zuiver rond gemaakt met een frees.
 6. De binnenkant van de band wordt iets ruw gemaakt rondom het gat.
 7. Hierop wordt lijm aangebracht ter grote van de pleister, dit moet enkele minuten drogen.
 8. De plug-pleister combinatie wordt van binnenuit door het gat gestoken, en daarna vanaf buiten aangetrokken, zodat de pleister op de lijm komt.
 9. De pleister wordt goed aangerold en het uitstekende deel van de plug wordt afgeknipt.
 10. Het gerepareerde gedeelte binnen in de band wordt voorzien van een extra beschermlaag, ook deze laag moet een aantal minuten drogen.
 11. De reparatie van de autoband is hiermee klaar, de band kan direct gemonteerd worden. Een standaard rubber ventiel wordt ook vervangen.
 12. De band wordt opgepompt tot de juiste spanning, gebalanceerd en terug onder de auto geplaatst.

Deze manier van autobanden repareren is de enige echt veilige manier van repareren en zelfs geschikt voor banden tot en met de ZR snelheids codering.