4-Seizoenen banden

4 Seizoenen banden

Uw band niet in de aanbieding? vraag hier uw aanbieding aan.


Goodyear Fourseason vierseizoenenband4-seizoenenbanden worden ook wel fourseason, allseason of allweatherbanden genoemd. 
Deze 4-seizoenenbanden beschikken over een speciale profielopbouw en rubber samenstelling waardoor deze banden de kenmerken hebben van een zomerband en een winterband. 
De 4-seizoenenband is in veel gevallen ook goedgekeurd (wettelijk) als winterband, het is echter zeker niet zo goed als een zomerband in de zomer en een winterband in de winter. Het is een compromis tussen deze twee. 
Voor de echte wintersporter of kilometervreter raad ik deze banden (nog) niet aan, evenmin voor de sportieve bestuurders onder ons. Toch zien we ze wel beter worden en met name de Goodyear vector 4seasons Gen2 en de Michelin Cross Climate.

 
Voordelen van een 4-Seizoenenband
- Het hele jaar door te gebruiken.
- Voordeliger dan zomer en winterbanden door het ontbreken van de wisselkosten en eventueel kosten voor opslag.

Nadelen van een 4-Seizoenenband
- Minder goede prestaties dan zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter.
- Net als bij een winterband is het advies (en in sommige landen verplicht) deze banden in de winter bij 4mm restprofiel te vervangen, terwijl deze voor de zomer bij 2 mm ligt. (wettelijk 1,6mm)
- Niet in alle landen zijn 4-seizoenenbanden toegestaan als winterband (wel als ze het sneeuwvlok als symbool hebben). snowflakesymbool MS


Tip !
Als je niet zoveel rijd, geen snelheidsrecords wilt verbreken en geen wintersportlanden bezoekt, dan is de 4-seizoenenband een goede keus. Veilig het hele jaar rijden. Kies wel een goed merk!
Al jaren achtereen is Goodyear de nummer 1 als het om 4-seizoenenbanden gaat. In de laatste test (autobild) is de Goodyear Vector four season Gen2 wéér als beste getest. Als 2e eindigde de nieuwe Michelin Crossclimate.


BANDENMAAT MERK TYPE PRIJS PER STUK*
  16 Inch    
205 / 55 R16 91H GOODYEAR Vector 4 seasons Gen-2 € 89,00
205 / 55 R16 94V MICHELIN Crossclimate € 94,00
       
       


Uw band niet in de aanbieding? vraag hier uw aanbieding aan.

* Prijs is excl. verw.bijdragen afvoeren oude band € 2,50 en montage kosten € 15,00. Alle prijzen zijn incl. BTW.